Η Σπερχειάδα έχει μια αξιόλογη παρουσία από τα χρόνια του μεσοπολέμου. Η μουσική, ο χορός, ο κινηματογράφος, το θέατρο, γνώρισαν καλές μέρες.

Στα 1980 ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το 1988 το Πνευματικό Κέντρο με δραστηριότητες όχι μόνο στη Φθιώτιδα, αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αποκορύφωμα των ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων τα \\\"Σπέρχεια\\\", η γιορτή ελληνικού λαϊκού παραδοσιακού χορού με συμμετοχή του χορευτικού τμήματος σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ.


Από το 1998 λειτουργεί και το Μουσείο Ιστορίας - Λαογραφίας \\\"Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα\\\" που έχει σα σκοπό τη διάσωση και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας μνήμης και κληρονομιάς. Εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα, τοπικές ενδυμασίες και κοσμήματα, εργαλεία και σκεύη, πίνακες και χάρτες, καθώς και διάφορα κειμήλια με χρονικό ορίζοντα από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Αξιόλογη αθλητική εκδήλωση είναι η διοργάνωση αγώνων motocross και edοuro από τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Σπερχειάδας (Α.Λ.ΜΟ.Σ.). Οι αγώνες που πραγματοποιούνται σε μια από τις καλύτερες πίστες της Ελλάδας, στην πανέμορφη τοποθεσία Γόριανη, αποτελούν ένα θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας, ενώ η περιοχή φιλοξενεί και διαδρομές αυτοκινητιστών αγώνων.

 

Μερικές πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις που έχουν γίνει πλέον θεσμός είναι οι ακόλουθες:

  • "ΣΠΕΡΧΕΙΑ" Γιορτή παραδοσιακών χορών. Καλοκαιρινές Πολιτισμικές εκδηλώσεις σταθμός στα Πολιτισμικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Φθιώτιδας.
  • Καρναβάλι την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς .
  • Πανηγύρι 26 Ιουλίου
  • 20 Οκτωβρίου το πατροπαράδοτο παζάρι.

 

facebook

blogger

tweeter

widget TripAdvisor