Κοκορέτσι! Tο δικό μας Delicatessen…!

Κοκορέτσι! Tο δικό μας Delicatessen…!

Το κοκορέτσι είναι άμεσα συνυφασμένο με γιορτές και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Είναι η ιδανική συντροφιά, για όσο περιμένουμε να ψηθεί το πασχαλινό αρνί, αλλά και ο τέλειος μεζές για τις στιγμές εκείνες που μαζευόμαστε με φίλους και γνωστούς.

Είναι ένα άκρως ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, του οποίου οι ρίζες εντοπίζονται ακόμα και στην εποχή του Βυζαντίου.

Η διαδικασία για την παρασκευή του μπορεί να είναι απλή, αλλά προϋποθέτει όρεξη και μεράκι. Μόνο έτσι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Το καλό πλύσιμο των εντέρων, το σωστό κόψιμο της συκωταριάς, τα κατάλληλα μπαχαρικά, το προσεκτικό τύλιγμα, είναι τα βασικά βήματα. Και φυσικά η καλή φωτιά, ώστε να ψηθεί σωστά και να παραμείνει ζουμερό και νόστιμο.

Στη Σπερχειάδα δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερο λόγο για να το απολαύσουμε. Μας συντροφεύει καθημερινά. Είναι χαρά και κέφι. Είναι τρόπος ζωής και ύπαρξης χωρίς υπερβολή. Γι’ αυτό και το τιμητικό -για όλους εμάς- παρατσούκλι, «κοκορετσάδες». Κοκορετσάδες λοιπόν, όλοι εμείς οι απανταχού Σπερχειαδίτες!

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η 1η γιορτή κοκορετσιού στη Σπερχειάδα είναι γεγονός. Μια εκδήλωση που την είχαμε στο μυαλό μας για πολλά χρόνια. Τη συζητούσαμε μεταξύ μας, την περιμέναμε. Και να που φέτος στις 17 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί. Θα ακουστούν ωραίες μουσικές και θα χορέψουν όλοι! Θα είναι ημέρα μνήμης για όσους δεν είναι πια κοντά μας και ημέρα χαράς για μας που μένουμε και το συνεχίζουμε.

Να είμαστε πάντα καλά και να περνάμε όμορφα, με την ελπίδα να καθιερωθεί σαν θεσμός!

You may also like

Leave a Reply