Προτάσεις για εκδρομές και δραστηριότητες

Προτάσεις για εκδρομές και δραστηριότητες

Ο Ξενώνας Γόργιανη βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από την κεντρική πλατεία της Σπερχειάδας, έδρας του Δήμου Μακρακώμης. Μια κωμόπολη, χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Γουλινά και με τον ιστορικό Σπερχειό ποταμό που τη διαπερνά, να προσφέρει εικόνες ξεχωριστής ομορφιάς.

Η Λαμία απέχει από τη Σπερχειάδα 35 μόνο χιλιόμετρα, ενώ το γραφικό Καρπενήσι με το χιονοδρομικό του κέντρο βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά. Ερχόμενοι στη Σπερχειάδα, μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε την εμβληματική Ιερά Μονή Αγάθωνος με τη μαγευτική θέα (15 χλμ.), το τουριστικό χωριό Γαρδίκι (25 χλμ.), του οποίου το υψόμετρο προσφέρει αναζωογονητική δροσιά το καλοκαίρι, αλλά και άφθονο χιόνι τον χειμώνα, ενώ τέλος σε 10 λεπτά μπορείτε να φτάσετε στα Λουτρά της Παλαιοβράχας, γνωστή για τα ιαματικά της νερά που βρίσκονται στη θέση “Άμπλα”, όπου και λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες υπαίθριες πισίνες και μπαρ. Φυσικά, μπορείτε να επισκεφτείτε και τα γύρω χωριά της Σπερχειάδας, ενώ μόλις μία ώρα μακριά βρίσκεται η Παύλιανη, με το γνωστό πάρκο
αναψυχής, αλλά και τοποθεσίες, όπως τα Καμένα Βούρλα, οι Ράχες, η Γλύφα κ.λπ. με όμορφες παραλίες για μπάνιο το καλοκαίρι.

Ο επισκέπτης μπορεί να αξιοποιήσει ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο του, αφού το περιβάλλον της Σπερχειάδας, τού προσφέρει ευκαιρίες για μικρές αποδράσεις και δραστηριότητες. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να ξεναγηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα, αλλά και να απολαύσουν την πεζοπορία (hiking, walk), την ορειβασία (climbing), την ποδηλασία (biking), καθώς και βόλτες με 4Χ4 μέσα σε δασικούς δρόμους και γραφικά μονοπάτια, γεφύρια και παραδοσιακά χωριά, κάνοντας στάσεις σε πηγές με κρυστάλλινο νερό. Είτε είναι λάτρεις της φύσης είτε όχι, ένα είναι το σίγουρο: αυτή η λιγότερο κοσμική πλευρά του βουνού, θα τους γεμίσει με μοναδικές εικόνες, στιγμές, εμπειρίες και εντυπώσεις!

Τέλος, για τους φίλους -και όχι μόνο- του Motocross, στη Γόργιανη (15 λεπτά από τη Σπερχειάδα), υπάρχει η πίστα MX Σπερχειάδας, στην οποία διεξάγονται κάθε χρόνο αγώνες πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Kατά την παραμονή σας στη Σπερχειάδα και στον ξενώνα Γόργιανη, θα μπορείτε να απολαύσετε και να παρακολουθήσετε πληθώρα εκδηλώσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν όλο τον χρόνο στο θέατρο Πάνθεον, Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο με συμμετοχές χορευτικών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, λαϊκές -και όχι μόνο- βραδιές με ζωντανή μουσική στην πλατεία της Σπερχειάδας.

You may also like

Leave a Reply